Parodontologie Zaandam

Ben je op zoek naar een parodontologie in Zaandam? Dan ben je bij Medi Mondzorg aan het juiste adres. Een parodontoloog is een gespecialiseerde tandarts, die zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van parodontale aandoeningen en het plaatsen van implantaten. Wanneer je bij onze parodontoloog in onze praktijk in Zaandam terecht kunt? Dat is in meerdere gevallen. Deze gevallen gaan we hieronder verder bespreken, zodat u kunt zien of onze parodontoloog u kan helpen.

Ontstoken tandvlees verhelpen

Heb je last van ontstoken tandvlees of merk je dat je tandvlees blijft bloeden, terwijl je goed poetst? Merk je dat je tandvlees gezwollen aanvoelt en ziet het tandvlees er rood uit? Heb je het idee dat je tandvlees zich aan het terugtrekken is? Dan kan onze parodontoloog in onze praktijk in Zaandam je helpen. Alles begint ermee dat bacteriën in de tandplaque ervoor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken. Door de mondhygiëne te verbeteren en professionele gebitsreiniging te gaan gebruiken kan blijvende schade in het beginstadium voorkomen worden. Onze parodontoloog kan je helpen door te adviseren op dit moment. Daarnaast kan de parodontoloog, in dit stadium genaamd gingivitis, je bepaalde technieken en materialen aanraden om te gebruiken tijdens het verhelpen van ontsteking.

Medi-Mondzorg in Zaandam - Parodontologie, halitose, implantaten en bleekbehandelingen

Ontstoken tandvlees in een verder stadium

Wanneer er in het beginstadium, gingivitis, niks gedaan is aan het ontstoken tandvlees is er een kans dat de bacteriën in de tandplaque zich dieper hebben genesteld tussen de tand en het tandvlees. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de bacteriën gaat bestrijden, maar ook de vezels waarmee een tand aan het tandvlees en het bot vastzit. Door deze chronische ontsteking kunnen tanden zelfs los komen te zitten. Daarom is het belangrijk dat je aan de bel trekt op het moment dat je ziet dat je tandvlees ontstoken is. Wanneer tanden eenmaal los gaan staan is het in veel gevallen namelijk al te laat.

De oplossing voor ontstoken tandvlees

Om het ontstoken tandvlees te kunnen genezen moet de oorzaak van de ontsteking, de bacteriën in de tandplaque, verwijderd worden. Dit moet boven en onder het tandvlees gebeuren. Het weghalen van de tandplaque boven het tandvlees moet door uzelf gedaan worden. De mondhygiëne zal ten opzichte van de situatie in het verleden moeten verbeteren. De behandeling valt of staat bij een goede mondhygiëne! Als er sprake is van ernstig aanhechtingsverlies is het mogelijk om via microbiologisch onderzoek uit te wijzen welke bacteriën dit veroorzaken. Zo kan op grond van een zorgvuldige diagnose een gerichte behandeling worden ingezet, eventueel met ondersteuning van een antibioticum.

Een goede mondverzorging en het niet vergeten van je halfjaarlijkse tandartsbezoek verkleinen de kans op ontstoken tandvlees. Jammer genoeg verkleind zelfs een bijzonder goede mondhygiëne vrijwaart niet iedereen van ontstoken tandvlees; er zijn namelijk meer risicofactoren die de ernst van de ontsteking en de snelheid waarmee de ontsteking in het tandvlees zich voortzet, kunnen beïnvloeden. Dit zijn bijvoorbeeld roken, erfelijke factoren, algemene gezondheidscondities, bepaalde geneesmiddelen, stress, hormonale veranderingen en ongezonde voeding.

Heb je het idee dat je tandvlees aan het ontsteken is, heb je hulp nodig bij het realiseren van een goede mondhygiëne of heb je het idee dat je tandvlees in een te ver gevorderd stadium ontstoken is?

© Copyright - Medi Mondzorg
Bel