Tand implantaten Zaandam

Tandimplantaten: de één kiest ervoor omdat hij/zij het mooi vindt, de ander kiest ervoor vanuit medische redenen. Wij gaan hierin voornamelijk in op de medische achtergrond. Het kan namelijk zijn dat bijvoorbeeld een tandvleesontsteking dusdanig ernstig is geweest dat de wortels van de tanden aangetast zijn en daardoor de tanden los zijn komen te staan. Een tandimplantaat is dan een mooie oplossing dat zorgt voor een natuurlijk eindresultaat.

Wat zijn tandimplantaten

Een tandimplantaat is goed te vergelijken met een kunstwortel van de tand. Als de eigen wortel niet meer werkt, door bijvoorbeeld een aantasting van de wortel na een ernstige ontsteking, dan kan er gekozen worden voor een tandimplantaat. Een tandimplantaat is een schroef die in uw kaak wordt geplaatst. Daar bovenop komt vaak een kroon, brug of overkappingsprothese. Tandimplantaten kunnen zowel in de bovenkaak als onderkaak geplaatst worden. Hierdoor kan het gehele gebit op diverse plekken netjes hersteld worden.

Het is belangrijk dat de kaken en het tandvlees gezond zijn op het moment dat de implantaten worden geplaatst. Wanneer dit niet het geval is dan zal dit eerst verholpen moeten worden. Hiervoor kunt u ook bij ons in de praktijk terecht.

Medi-Mondzorg in Zaandam - Parodontologie, halitose, implantaten en bleekbehandelingen

Hoe wordt een tandimplantaat geplaatst?

In onze praktijk in Zaandam plaatsen wij de tandimplantaten bij onze patiënten. Een tandimplantaat wordt geplaatst in de onder- of bovenkaak van de patiënt. Tandimplantaten zijn te vergelijken met schroeven, maar dan zijn ze aan de binnenkant hol. Wanneer een tandimplantaat geplaatst is, moeten deze daarna eerst aan het bot vastgroeien. Eerder kan er namelijk geen kracht op gezet worden. De kaak is een zeer sterke spier dus de kans dat het fout gaat is aanwezig, wanneer er kracht op gezet wordt. Wanneer een tandimplantaat geplaatst is, duurt het nog drie tot zes maanden voor het voldoende aan het bot gehecht is. In die tijd moeten de implantaten de tijd hebben om zich goed te hechten en mag u dus geen harde dingen eten.

Titanium is een metaal dat niet door het menselijk lichaam wordt afgestoten en daarom worden tandimplantaten van dit materiaal gemaakt. Op een tandimplantaat kan een kroon geplaatst worden. Ook is het mogelijk om er een gebitsprothese of brug op vast te zetten.

De kosten van een tandimplantaat

Het plaatsen van een tandimplantaat brengt kosten met zich mee. Uiteraard kunnen wij u voorlichten over de kosten. Hiervoor maken we graag een afspraak, waarbij we direct kunnen kijken om wat voor ingreep het zal gaan. Aan de hand hiervan kunnen we met u de kosten bespreken en al uw verdere vragen beantwoorden.

Wilt u meer informatie of wilt u de behandeling met de tandarts doorspreken? Maak dan een afspraak via (075) – 641 46 53 of kom langs bij ons in de praktijk om een afspraak te maken.

© Copyright - Medi Mondzorg
Bel