Halitose / Slechte adem verhelpen Zaandam

Heb je last van halitose, ofwel een slechte adem? Iedereen heeft wel eens last van een slechte adem, wanneer hij/zij wakker wordt, na het drinken van een bak koffie of na het eten van ui bijvoorbeeld. Dit wordt tijdelijke halitose genoemd en is, zoals we allemaal wel weten goed op te lossen. Sommige mensen hebben de gehele dag een slechte adem. Dit noemen we halitose. Halitose komt bij ca. 15% van de mensen voor en is een hardnekkig probleem, waarvan je veel last kan ondervinden en wat zelfs je zelfvertrouwen kan aantasten.

Oorzaken van een slechte adem/ halitose

De meeste mensen denken dat een slechte adem zijn oorsprong vindt in de maag. Dit is alleen bijna nooit zo: bij 90% van de mensen met een slechte adem is een probleem in de mond de oorzaak. Wat de slechte adem in de mond veroorzaakt? Vaak is dat de bruine/gele aanslag die je op de tong ziet zitten. Dit noemen we tong coating. Tong coating is in veel gevallen de oorzaak van een slechte adem, ook wel halitose genoemd.

Tongcoating bestaat uit voedselresten, dode epitheelcellen en bacteriën. Deze bacteriën produceren de onaangename gassen die voor een slechte adem zijn gaan zorgen. De bacteriën vind je vaak terug achter op de tong. Dit deel is ruw en heeft diepe groeven, waardoor de bacteriën zich goed kunnen nestelen in de tong. Deze bacteriën worden verspreid door de mond heen, ditzelfde geldt voor etensresten. Dit zorgt samen voor tandplaque. Tandplaque kan zorgen voor een tandvleesontsteking of zelfs dat tanden los komen te staan als gevolg van de tandvleesontsteking.

Medicijngebruik kan ook een rol spelen in het ontstaan van een slechte adem, aangezien sommige medicijnen ervoor zorgen dat er minder speeksel wordt aangemaakt.

Medi-Mondzorg in Zaandam - Parodontologie, halitose, implantaten en bleekbehandelingen

Behandelen en verhelpen slechte adem/ halitose

Afhankelijk van wat de diagnose is, zijn verschillende behandelingen mogelijk om de halitose, ofwel slechte adem, te verhelpen. Bij halitose die in de mond ontstaat, is dat het gezond maken en het schoonmaken van de mond. Voorbeelden van het schoonmaken en gezond maken van de mond zijn het behandelen van ontstoken tandvlees, het schoonmaken van de tong met een tongschraper en het gebruik van bepaalde antibacteriële middelen om de mond te spoelen.

Slechte adem/halitose verhelpen in Zaandam

In onze praktijk in Zaandam zijn wij gespecialiseerd in het reinigen van de mond en het gebit. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we de mond goed reinigen, waardoor de halitose, ofwel slechte adem, minder wordt. Daarbij geven we je bepaalde tips & tricks tegen een slechte adem, waardoor je zelf je mond goed kunt reinigen en gezond kunt houden.

© Copyright - Medi Mondzorg
Bel