Tandvleesontsteking behandeling Zaandam

Heb je last van een tandvleesontsteking? Dan ben je bij Medi Mondzorg in Zaandam aan het juiste adres. Ontstoken tandvlees heb je in meerdere gradaties. Iedere gradatie van een tandvleesontsteking vraagt om een unieke aanpak. Wat de beste aanpak is voor jouw tandvleesontsteking? Daar moet onze parodontoloog naar kijken. Een parodontoloog is een gespecialiseerde tandarts, die zich bezighoudt met de diagnose en behandeling van parodontale aandoeningen en het plaatsen van implantaten.

Hoe herken ik ontstoken tandvlees?

Heb je last van ontstoken tandvlees of merk je dat je tandvlees blijft bloeden, terwijl je goed poetst? Merk je dat je tandvlees gezwollen aanvoelt en ziet het tandvlees er rood uit? Heb je het idee dat je tandvlees zich aan het terugtrekken is? Dit zijn allemaal symptomen van ontstoken tandvlees. Het ene symptoom is kwalijker dan het andere symptoom. Aan de hand van de symptomen en de bevindingen van onze parodontoloog kan er een goede inschatting gemaakt worden van het stadium waarin de tandvleesontsteking zich bevindt.

Medi-Mondzorg in Zaandam - Parodontologie, halitose, implantaten en bleekbehandelingen

Tandvleesontsteking verhelpen

Een tandvleesontsteking kan op diverse manieren verholpen worden, afhankelijk van het stadium waarin de tandvleesontsteking zich bevindt. Om te weten hoe ontstoken tandvlees kan worden genezen is het belangrijk dat we de oorzaak van een tandvleesontsteking helder krijgen. Alles begint ermee dat bacteriën in de tandplaque ervoor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken. Dit beginstadium van tandvleesontsteking is goed te genezen, maar wanneer er in het beginstadium, gingivitis, niks gedaan is aan het ontstoken tandvlees is er een kans dat de bacteriën in de tandplaque zich dieper hebben genesteld tussen de tand en het tandvlees. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de bacteriën gaat bestrijden, maar ook de vezels waarmee een tand aan het tandvlees en het bot vastzit.

De oplossing voor ontstoken tandvlees

De échte oplossing voor ontstoken tandvlees is het zorgen voor een goede mondhygiëne. Eigenlijk geldt bij ontstoken tandvlees: voorkomen is beter dan genezen. Jammer genoeg heb je daar op dit punt waarschijnlijk niets meer aan. In het beginstadium genaamd gingivitis, kan onze parodontoloog je bepaalde technieken en materialen aanraden om te gebruiken tijdens het verhelpen van ontsteking. Wanneer we verder komen in de stadia van ontstoken tandvlees kan onze parodontoloog een op maat gemaakt plan maken voor de behandeling van het ontstoken tandvlees van de patiënt. In het ergste geval kan het zelfs uitlopen op het verwijderen van de tanden en het plaatsen van implantaten. Dit is een stadium wat we met z’n allen graag willen voorkomen.

Een halfjaarlijkse tandartscontrole kan ervoor dat de tandplaque op tijd wordt verwijderd, waardoor de kans op een ontsteking in het tandvlees afneemt. Daarnaast kan er bij de halfjaarlijkse controle ook tandvleesontsteking in een vroeg stadium worden gedetecteerd.

© Copyright - Medi Mondzorg
Bel